Sanaüja tindrà tanatori a mitjans de 2019

08/10/2018

A dia d’avui dels veïns s’han de desplaçar a Guissona o Ponts per tindre aquest servei, poblacions situades a més de 10km de distància

L’ajuntament de Sanaüja instal·larà un tanatori a la seu de l’antiga Fundació Castell de Sanaüja un projecte que es portarà a terme amb una ajuda de la Diputació de Lleida que ascendeix a un total de 24.000 euros. Segons va afirmar l’alcalde Josep Condal, es tracta d’un servei bàsic ja que, actualment, els veïns s’han de traslladar als tanatoris o bé de Guissona o de Ponts, poblacions situades a més de deu quilòmetres de distància.

Les obres de condicionament del tanatori s’iniciaran en els pròxims mesos i es preveu que les instal·lacions entrin en funcionament a mitjans del 2019. El consistori està treballant també en la remodelació i adaptació d’altres espais de l’edifici per ubicar-hi més serveis públics on desenvolupar-hi activitats culturals i lúdiques per als veïns.

L’edifici de nova planta de l’antiga Fundació Castell de Sanaüja va ser cedit a la població l’any passat per les seues propietàries, les germanes Huguet, dues senyores fortament implicades en les activitats culturals i socials de la vila que van destinar més de 500.000 en la construcció d’aquest edifici que, malgrat volguessin destinar a l’estudi i difusió del paisatge de la Vall del Llobregós, mai va arribar a tenir aquesta funció.

Albert Morales