Sant Guim de Freixenet clou el taller de sabons naturals

12/12/2017

El taller s'ha projecat des de la iniciativa "Espais per la dona", de l'àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal

Des del 5 d'octubre i fins el 29 de novembre el Centre Cívic de Sant Guim ha acollit el Taller de Sabons Naturals, una iniciativa que pretén ser un espai de relació i coneixença entre dones nouvingudes i autòctones de Sant Guim de Freixenet. D’aquesta manera es pretenia, a la vegada, sensibilitzar a la població de l’arribada de persones d’altres països fomentant així: el coneixement i la interrelació mútua entre les dones autòctones i dones nouvingudes de la comarca, l’acceptació de l’altre mitjançant el respecte de les diferències culturals, religioses, raça, gènere, ... , i crear espais de trobada informals segons els seus interessos. 

Al taller hi van participar un total de 25 dones amb representació de diferents orígens com Marroc o República Dominicana. 

En els darrers anys s’han desenvolupat diversos tallers, al municipi de Sant Guim de Freixenet,  on cal destacar l’èxit de participació de tots ells amb una mitjana de participació d’unes 18 persones. Els tallers que s’han realitzat en els darrers anys han estat: taller de manualitats (2008), taller de cuina del món (2009), taller de bijuteria (2010), taller de sabons (2011), taller de patchwork i costura (2012), taller de manualitats amb material reciclat (2013), taller de jardineria, hort i art floral (2014), taller d’iniciació a l’scrap (2015), i el taller de preparats i remeis amb plates medicinals i cosmètica natural (2016). 

El Taller va ser impartit per Mercè Serra i a la cloenda van assistir la consellera comarcal de serveis socials, Rosa Ribas, i l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Paco Lluch.

Consell Comarcal Segarra