Sant Guim de Freixenet dóna el tret de sortida al nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària

24/10/2018

La conferència inaugural va anar a càrrec de Gagan Deep Singh que es va explicar que és el sikhisme i també va fer una pinzellada del sikhisme a Catalunya

El Centre Cívic Mestre Viaña a Sant Guim va acollir la inauguració del nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària. Com a Guissona, Sant Guim de Freixenet també va celebrar el fet que les Aules d’Extensió Universitària estant de celebració a la Segarra perquè arriben als seus 10 anys de vigència. Es va projectar un acte emotiu per  tal de recordar aquests deu anys de vida i donar les gràcies al grup de treball que hi ha darrere i fa possible el calendari de conferències amb ponents de renom. 

A la taula d’autoritats hi havia present l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Paco Lluch, el Director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Lleida, Joan Santacana i la consellera comarcal de Serveis Socials, Núria Magrans. Des de la UdL va excusar la seva assistència. A la taula també hi havia Rosi Canela, coordinadora pedagògica de l’Aula de Sant Guim de Freixenet. 

Els seus parlaments van ser breus perquè només començar la inauguració es va projectar un vídeo realitzat pel Consell Comarcal on se sintetitzen els 10 anys de vida de l’Aula.  A través de fotografies al llarg dels anys i de testimonis d’usuaris de les aules es dóna visibilitat el què han suposat les aules universitàries per a la comarca, i en aquest cas en concret, per a Sant Guim de Freixenet.   

A més, s’ha realitzat una revista a càrrec de la dissenyadora Judit Vilardosa, on es poden veure els cartells de tots els anys que s’han fet per  les aules a la Segarra i un infinit de fotografies de totes les conferències. 

La conferència inaugural va anar a càrrec de Gagan Deep Singh que es va explicar que és el sikhisme i també va fer una pinzellada del sikhisme a Catalunya. En Gaga Deep Singh és a Catalunya des de fa 10 anys, parla un català correctíssim i treballa a l’ajuntament de Barcelona com a mediador intercultural. És també el portaveu de la comunitat sikh a Catalunya on són uns 12.000. Al món uns 25 milions.

El sikhisme és una filosofia de vida que va néixer fa 500 anys al Penjab. 

La primera xerrada era oberta a tothom i es va omplir la sala. El curs comença el proper dijous 15 de novembre amb la conferència sota el títol “Radicalment la llibertat” d’Adelais de Pedrolo, filla de l’escriptor Manuel de Pedrolo. A Sant Guim hi ha més de 70 persones inscrites.

Consell Comarcal Segarra