Sant Ramon acull la primera jornada tècnica d'equips per fruits secs

18/01/2019

Més de 100 assistents han pogut conèixer les últimes novetats en maquinària i equipaments per al tractament d' aquest cultiu

Sant Ramon ha acollit la primera jornada tècnica d'equips per fruits secs, on més de 100 assistents han pogut conèixer les últimes novetats en maquinària i equipaments per al tractament d'aquest cultiu, en una comarca on el sector primari té un pes superior al del conjunt de Catalunya. La jornada ha comptat amb diverses demostracions, i conferències, i amb la presència del Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, que ha valorat molt positivament la iniciativa.

El 67% del total del sòl de la comarca de La Segarra és dedicat al conreu, principalment de cereals, i gairebé 1.300 hectàrees, estan dedicades exclusivament al conreu d'ametllers.

La que màquina protagonista de l'esdeveniment, ha sigut aquesta peladora i classificadora d'ametlles, que és capaç de pelar 130 quilos d'ametlles per hora.
Marc Mora