Sant Ramon reparteix més de 135 cubells en l’inici de la recollida porta a porta

22/03/2019

D'una població censada de 180 habitatges, gairebé el 75% van venir a recollir el cubell

Tenint en compte que Sant Ramon té una població censada de 180 habitatges, gairebé el 75% van venir a recollir el cubell en el marc de la implementació del porta a porta a aquest municipi. Des del Consell Comarcal, es va habilitar tot el cap de setmana, un punt informatiu pon a mesura que anaven venint els veïns se’ls hi donava tot el quit per la recollida selectiva. A més, el mateix divendres es va fer una xerrada al vespre per a tots els veïns i veïnes que tinguessin dubtes. Més d’una trentena de persones van assistir a la xerrada projectada per la tècnica de residus del Consell Comarcal, Jordina Fontanet.

 

Posteriorment, dilluns es va realitzar la recollida de tots els contenidors que hi havia al poble, d’informar els comerços i es va acabar de muntar l’àrea d’emergència on sempre es disposaran de contenidors per emergències com bé diu la paraula, situada a la vora de les piscines dels pobles. I al vespre de dimarts, es va iniciar la recollida porta a porta on els operaris van recollir prop de 20 cubells, la recollida es va iniciar el dia de rebuig que és la fracció que menys es genera i així es podia observar si la població ho feia correctament. La valoració va ser molt bona perquè els cubells estaven correctament. I el dia de recollida amb orgànica es van recollir més de 60 cubells.

 

Tal com explica el conseller comarcal de residus, Josep Maria Calderó, durant uns dies es donarà un temps perquè els veïns s’hi acostumin i des del Consell Comarcal es facilitarà a l’Ajuntament tota la informació que es necessiti, com també, els cubells que no es van poder repartir.

 

D’aquesta manera a la Segarra ja hi ha 6 municipis que tenen el porta a porta, fet que comportarà assolir el 2020 l’índex de reciclatge del 60% que demana l’Agència de Residus fent front així a la no penalització.

Infolleida