S'obre el període de preinscripció per al nou curs escolar

29/03/2019

El curs començarà el 12 de setembre

El Departament d’Educació ha obert el període de preinscripció per al nou curs escolar als ensenyaments d’educació infantil, primària i secundària, curs que començarà el 12 de setembre. El curs 2019-2020 s’oferiran a Catalunya un total de 40.357 grups d’educació infantil, primària i ESO, i pels ensenyaments postobligatoris, 7.863 grups. Als Serveis Territorials de Lleida, s’ofereixen 2.608 grups d’educació infantil, primària i ESO.
 
A P3 i a 1r d’ESO és on hi ha més oferta de grups, atès que a P3 és on els alumnes entren al sistema educatiu per primera vegada, i a 1r d’ESO es produeix el canvi als centres públics entre escoles i instituts. Així, a P3 s’ofereixen 180 grups entre escola pública i concertada –9 grups menys que l’any anterior a causa de la menor demografia-, i a 1r d’ESO, un total de 173 grups, 7 grups més que el 2018.
 
A educació secundària obligatòria és on es dona un increment d’oferta major de grups respecte l’any anterior, atès que en aquesta etapa educativa és on hi ha més creixement de població escolar –el curs que ve l’oferta serà de 658 grups-. Tota la planificació de grups nous s’ha fet conjuntament amb els municipis, i a partir de criteris per lluitar contra la segregació escolar. Algunes de les mesures aplicades ja en aquest procés de preinscripció s’han treballat en la línia del Pacte contra la segregació signat la passada setmana amb més d’un centenar d’ajuntaments, i que és fruit de la col·laboració i treball conjunt entre el Departament d’Educació i el Síndic de Greuges.
Infolleida