Talavera i Pallerols tindran una calefacció compartida de biomassa

25/02/2020

Suposarà una inversió d’1,4 milions. ''La primera fase inclourà talavera i Pallerols i els altres tres nuclis s’hi uniran en etapes posterior''

Un sistema de calefacció central (district heating) escalfarà els seixanta habitatges i locals públics de Talavera i vint més del nucli de Pallerols. Des d’una caldera de biomassa, unes conduccions portaran fins a les cases la calor per a la calefacció i una presa d’aigua calenta sanitària.

El projecte que impulsa l’ajuntament de Talavera contempla una inversió d’1,4 milions d’euros. L’alcalde, Ramon Trullols, va explicar que el projecte s’executarà per fases i en posteriors actuacions s’inclouran els altres tres nuclis agregats d’aquest municipi de la Segarra (Pavia, Civit i Bellmunt).

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) aportarà el 50% de la inversió, mentre que la Diputació i el consistori es reparteixen a parts iguals la resta del pressupost. Trullols va explicar que les baixes temperatures d’aquest territori obliguen a plantejar sistemes que facin més assequible la calefacció i l’aigua calenta.

 Amplia informació a SEGRE
SEGRE