Torà recupera un tram de la muralla enfonsat el 2018

22/04/2021

Aquest espai serà visitable i un nou atractiu turístic

Torà està duent a terme les obres de restauració i consolidació de la muralla, així com la seua connexió amb la plaça dedicada a l’historiador local Jaume Coberó. Els treballs han començat una vegada el consistori ha obtingut la cessió gratuïta de l’espai superior de la muralla per part de la parròquia i del bisbat de Solsona. Aquesta zona era un antic cementiri. La inversió ascendeix a 136.118 euros, finançats per la Generalitat, la Diputació i l’ajuntament. Es tracta del tram de muralla medieval que va caure el desembre del 2018 com a conseqüència d’una tempesta. La caiguda va deixar restes de l’antic cementiri al descobert.

El projecte contempla la connexió de la muralla a través d’un pas elevat. Es tracta d’un tram de 12 metres de longitud que unirà la plaça Jaume Coberó amb el pati on s’ubicava l’antic cementiri situat a la part posterior de l’església de Sant Gil (actualment només s’hi pot accedir per l’interior del temple).

La passarel·la anirà adossada a la paret de l’església, serà de fusta i tindrà 1,2 metres d’ample. L’actuació unirà i farà visitable les dos parts d’aquesta muralla, que és BCIN. El projecte preveu arreglar i consolidar l’espai.

 

Xavier Santesmasses - SEGRE