Tot a punt per celebrar la 40a Càtedra Emili Pujol

08/07/2021

Fins a 108 alumnes inscrits en el curs que impartirà classes de 9 instruments

Cervera es posa a punt per acollir de nou la Càtedra Emili Pujol. Serà una 40a edició molt especial, tant per la celebració de la pròpia efemèride com per l’adaptació a la pandèmia que s’ha hagut de fer en tots els temes organitzatius.

La Càtedra inclou tres grans eixos: el Curs Internacional de Música, el Festival Internacional de Música i la Fira de Lutiers. Les activitats musicals començaran aquest divendres dia 9 de juliol i es perllongaran fins al 19 del mateix mes.

El Curs Internacional de Música comptarà amb 108 alumnes inscrits en el mestratge de 9 instruments: violí, viola, violoncel, contrabaix, guitarra, piano, flauta, oboè i clarinet, i tindrà 14 professors diferents experts en cada especialitat. Gran part d’aquests mestres, han exhaurit totes les places disponibles, demostrant l’èxit de convocatòria d’aquesta edició especial adaptada a la Covid. S’han reduït els alumnes per classe i els dies de duració d’aquestes que, enguany, tindran lloc a les aules del Conservatori de Cervera.

El Festival Internacional de Música també s’iniciarà aquest mateix divendres dia 9 amb un concert de guitarra de Miquel Hortigüela a l’Auditori Municipal i durant el certamen es viuran les actuacions de la JONC, l’Orquestra Julià Carbonell, el professors del curs de música o l’artista Judit Neddermann.

Amb la recuperació tant del Curs com del Festival, enguany també tindrà lloc la prestigiosa Fira de Lutiers que se celebrarà el diumenge 11 de juliol, i estarà dedicada al món de la guitarra amb els millors mestres lutiers d’aquest instrument. La Fira, totalment gratuïta, s’ubicarà a l’Auditori Municipal i també acollirà tallers i visites guiades.

La Segarra TV / Foto: Càtedra Emili Pujol