Trilogia de tresos a la Garriga

18/06/2019

Nou desplaçament dels Margeners de Guissona, en aquest cas a la Garriga, al Vallès Oriental, on es celebrava el Corpus. Entre un impressionant entramat de carrers engalanats amb les catifes de flors i davant d’un nombrós públic es va realitzar una tradicional jornada castellera on els Xics de Granollers actuen com a colla local. Els de la camisa grana van ser acompanyats per dues colles amb camisa marró, els de la Segarra i els Matossers de Molins de Rei.

Els locals es van encarregar d’anar obrint rondes de castells, començant amb una quietíssima torre de set. En segona ronda , van voler repetir el carro gros, tot just estrenat dues setmanes abans a Granollers. En dues ocasions el van haver de desmuntar quan entraven dosos, per desajustos al pis de quints. En tercera ronda van abaixar una mica el llistó portant a plaça un quatre de set amb agulla, castell que van descarregar amb certs nervis. En una poc habitual quarta ronda van voler portar a plaça el cinc de set, però novament van haver de desmuntar-lo en desdibuixar-se els pisos superiors. Realment, diumenge no van tenir el dia els vallesans.

Segons en ordre d’actuació van ser els Matossers de Molins de Rei, els quals no van poder mobilitzar massa camises. Els del Baix Llobregat van portar a plaça el tres de sis en primera ronda i el mateix castell amb agulla en segona. En tercera ronda van demostrar que li tenen les mides preses a la torre de sis. Actuació solvent, per tant, pels Matossers, que esperen estrenar els castells de set d’aquí a dues setmanes a la diada del seu aniversari.

Tancant rondes, els Margeners van oferir la trilogia de castells de tres de sis. Descartats els castells de set per manca de camises als assajos previs, els de la camisa terra mullada van obrir l’actuació amb un tres de sis molt parat. En segona ronda van tornar a meravellar el públic amb el mateix castell aixecat per sota. Finalment, i amb certa lentitud, van repetir el tres aquesta vegada amb el pilar al mig.

Bon ambient entre les colles que a banda de col·laborar en les pinyes, en acabar l’actuació van poder compartir uns quants balls amb música de gralles i un complert aperitiu.

Propera actuació al Callús

Tot i que la setmana que ve els Margeners descansaran, s’acosta la traca final del primer tram de temporada pels de la Segarra, on hauran de traduir en castells les bones sensacions adquirides als assajos. La propera cita la tindran el dia 30 a Callús (el Bages).

Resum actuació

La Garriga, 16/06/2019 (Corpus)

Xics de Granollers: 2pd4, 2d7, 4d8 (2 id), 4d7a, 5d7 (id), 3pd4

Matossers de Molins de Rei: pd4, 3d6, 3d6s, 3d6a, pd4

Margeners de Guissona: pd4, 3d6, 3d6s, 3d6a, pd4

Infolleida