Troballes paleocristianes del S.VII i VIII a Guissona

09/07/2018

Aquests esquelets són els primers que es descobreixen al traçat de la muralla medieval de la localitat, al carrer de la Font

Les obres en un antic forn del centre de Guissona han deixat al descobert tres cossos d’època paleocristiana datats entre el segle VII i VIII. Més enllà del sorprenent bon estat en que s’han trobat les restes humanes, aquesta descoberta refà els límits de la necròpoli d’aquest període històric i n’amplia considerablement els seus límits, ja que fins ara només es tenia constància de restes paleocristianes en alguns carrers pròxims a l’església de la vila.

Els tres esquelets, dos ja desmuntats per al seu estudi, corresponen a un home d’edat inferior als 30 anys i a dos altres menors de vint. Els cossos es trobaven encarats cap a l’antiga església i estaven col·locats en foses escarbades a la pròpia terra, motiu del seu bon estat de conservació.

Un cop acabats els treballs arqueològics, no es descarta la idea d’exposar els cossos al públic a través d’una vitrina, tal i com es va fer al seu dia amb un esquelet al Museu de la ciutat.

Albert Morales