Una empresa extreurà 170.000 tones anuals de guix a Biosca

08/11/2018

El projecte te un important retorn social pel municipi ja que l’empresa contribuirà en els projectes socials que desenvolupi l’ajuntament

Una empresa alemanya afinada a Guixers, ha començat aquesta setmana els treballs d’explotació d’una guixera de Biosca pels pròxims trenta anys. Durant aquest període es preveu extreure unes 170.000 tones de guix anuals, unes actuacions que deixaran un important retorn social al municipi, i es que més enllà de l’activitat econòmica que els treballadors facin en els locals de la zona, l’empresa donarà sis cèntims al consistori per cada tona de guix extreta i contribuirà en les inversions que l’ajuntament faci en el sector social i cultural.

El projecte suma un total de 50 hectàrees dividides en tres zones que s’aniran explotant d’una en una. Aquesta àrea d’actuació delimita amb l’Espai d’Interès Natural de la Vall del Llobregós, una zona que malgrat estigui protegida pels seus exemplars de fauna i flora, asseguren que no es veurà afectada per les actuacions a la guixera.

Els tràmits per engegar aquest projecte es remunten al 2010 i va ser aprovat per unanimitat per les tres formacions de l’equip de govern de Biosca, el PdCat, ERC i la CUP.

Albert Morales