Unanimitat a Torà per canviar de comarca

12/04/2018

Tots els regidors de l’ajuntament hi van votar a favor, al·legant motius sanitaris, econòmics i culturals. La petició es demana des del 2010 i també s’hi vol afegir Biosca

Unanimitat a Torà per desvincular-se de la Segarra i incorporar-se al Solsonès. Així va quedar reflectit en el ple celebrat el passat 6 d’abril on els vuit regidors presents a la sala van votar a favor de l’aprovació d’aquest punt de l’ordre del dia. Aquesta demanda es remunta al 2010, arran de la llei de vegueries que, en cas de fer-se efectiva, deixaria al Solsonès a la vegueria central i a la Segarra a la vegueria de Lleida, un fet que no s’adapta als interessos de Torà i que vol solucionar el més aviat possible. I es què des del consistori de la vila, són molts els motius que porten a demanar aquest canvi de comarca, un d’ells i, probablement el més important, vinculat amb la sanitat.

Més enllà de l’àmbit sanitari, també hi figuren aspectes administratius, com el fet de pertànyer al jutjat de Solsona, aspectes culturals, ja què tot el patrimoni museístic de Torà es troba al Museu Diocesà de Solsona o al de Manresa, i també aspectes econòmics, degut a què el Solsonès és comarca de muntanya i rep un volum molt elevat de beques i ajuts.

La petició del canvi de comarca de Torà ja ha estat transmesa al Parlament de Catalunya i, a finals del mes d’abril, Biosca farà aquesta mateixa consulta en el Ple de l’ajuntament, al·legant els mateixos motius que el seu municipi veí.

Albert Morales