Uns 200 municipis i 6 consells comarcals s’adhereixen al projecte de noves webs que impulsa la Diputació de Lleida

07/06/2018

La renovació, que en dos mesos serà efectiva en un 70 per cent de les webs, es basa en una aplicació amb tecnologia Plone, que permet als ajuntaments i consells escollir un disseny atractiu i personalitzat

Prop de 200 municipis de les terres de Lleida i 6 consells comarcals s’han adherit al nou disseny de les webs institucionals que ha iniciat la Diputació de Lleida i que en 2 mesos s’implementarà al 70 per cent de les webs dels municipis.

Un cop s’ha començat la renovació de les webs, al projecte de disseny digital s’hi han sumat 25 ajuntaments més, que ja comptaven amb una web de disseny propi. Per tant, la xifra ja arriba als 192 municipis, a més dels 6 consells comarcals esmentats.

El procés d’apagada de les antigues webs serà gradual, en la mesura que els usuaris de cada municipi hi aniran entrant els seus continguts. Des de la Diputació. s’aconsella als ajuntaments que, enlloc de migrar la informació vella i per a una òptima actualització de les webs, s’entrin tots els continguts de nou.

El nou disseny de la Diputació es basa en una aplicació amb tecnologia Plone, que permet als ajuntaments escollir un disseny atractiu i personalitzat. Incorpora automàticament els enllaços a eines en línia donades d’alta per cada municipi amb l’Administració Oberta de Catalunya, com ara els serveis de seu electrònica, portal de transparència, e-notum, e-tauler, e-fact o el perfil del contractant.

A més, cada web mostra automàticament l’activitat de l’ajuntament a les xarxes socials més rellevants. També serveix per crear llocs web independents per a les entitats de cada municipi.

El servei també inclou una app per a iOS i Android anomenada “Vilaconnect” que permet al ciutadà accedir a totes les dades que hi ha a les webs municipals i rebre avisos sobre l’actualitat de cada municipi.

L’app també serveix per accedir al servei de notificació d’incidències a la via pública, on el ciutadà pot comunicar desperfectes o incidents al seu municipi en temps i geolocalització reals. Està basat en el servei cartogràfic de la Diputació de Lleida (SITMUN).

Infolleida