ERC prioritza un pacte amb Junts i SiF a Cervera per fer alcalde Ramon Augé

07/06/2023

Els republicans també aposten pactar i facilitar a Junts la presidència del Consell Comarcal de la Segarra

ERC vol un acord de govern amb Junts i Solucions i Futur (SiF) a la Paeria de Cervera per tal que Ramon Augé sigui el futur alcalde. Així ho ha explicat a l'ACN el paer en cap en funcions i candidat dels republicans, Joan Santacana, després de les reunions que en els darrers dies han mantingut amb les diferents formacions polítiques de la ciutat. Santacana també ha explicat que el PSC, guanyador de les eleccions a Cervera amb 5 regidors, els ha ofert un pacte a tres bandes amb Junts però que el rebutgen perquè l'objectiu és que tant a la capital de la comarca com al consell hi hagi un govern independentista. Així, ERC també vol pactar amb Junts al Consell de la Segarra i que la presidència sigui per als juntaires, que van quedar primers.

El govern que proposen els republicans a Cervera sumaria els 3 regidors de Junts, els 3 de SiF i els 2 que van aconseguir ells. De moment, segons Santacana, aquesta proposta ha estat parlada amb Junts però falta saber quina és la opinió dels SiF. Per contra, el PSC amb Jan Pomès de cap de llista, també vol aconseguir l'alcaldia i ha ofert un pacte a Junts i ERC. Un acord que els republicans rebutgen perquè seguint les directrius del partit en l'àmbit nacional, es vol apostar per formar governs independentistes després del 28-M.

Santacana ha remarcat que l'objectiu és "facilitar" l'alcaldia a Ramon Augé, i que la ciutat estigui governada per una formació independentista. En qualsevol cas, ERC decidiria més endavant si entraria o no a formar part del govern municipal. En aquest sentit, es vol facilitar també que Junts tingui la presidència del Consell Comarcal de la Segarra, ja que és la formació que va obtenir més representació en aquesta institució amb 8 conseller comarcals, seguida d'ERC amb 7, el PSC amb 3 i SiF amb un 1.

ACN