Incendi a Torrefeta i Florejacs

14/06/2017

6 dotacions terrestres i 4 aèries han treballat al llarg del matí per estabilitzar el foc

Les altes temperatures han provocat el primer incendi de la temporada a la Segarra. Ha estat en una zona propera al Castell de les Sitges, al terme de Torrefeta i Florejacs. Els bombers han rebut l’avís del foc a les 11:37 del matí i fins al lloc s’hi han desplaçat 4 dotacions aèries i 6 de terrestres que han estabilitzat l’incendi sobre la una del migdia. Tot i que les fons oficials del cos de bombers no han fet pública l’extensió del foc, sembla que ha afectat poc més d’una hectàrea de vegetació agrícola.

L’alcaldessa del municipi, que ha estat de les primeres en visitar la zona afectada, ha agraït la feina dels professionals i ha recordat la importància de tindre cura del camp. 

L’incendi de Torrefeta i Florejacs ha estat un dels tres que hi ha hagut aquest dimecres al matí a la província de Lleida, els altres dos a la Juncosa i a Ossó de Sió.

Coincidint amb aquesta tràgica jornada, Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per l’actual onada de calor i l’inici d’un episodi de temperatures extremes que s’allargaran, com a mínim, fins divendres. A més, l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut
Albert Morales