La confluència entre caçadors i boletaires, en qüestió

07/12/2018

La mort d’un gos a mans d’un caçador el passat cap de setmana en un bosc de la comarca posa en qüestió algunes de les problemàtiques a les zones rurals

La mort del gos del Santi a mans d’un caçador mentre buscava bolets en un bosc de la Segarra, posa en qüestió la confluència entre boletaires i caçadors en les zones rurals del territori. Els fets van passar el matí de diumenge 2 de desembre quan el propietari de l’animal va sentir un tret i acte seguit va veure com un vehicle abandonava la zona; passades unes hores va trobar el cos del seu gos sense vida amb un tret de cartutx a les costelles. Malgrat ser temporada de caça, el boletaire afectat ja ha fet arribar una denuncia a SEPRONA (Servei de Protecció de la Naturalesa) i, a l’espera de que es resolgui el cas, fa una crida a la comunitat de caçadors per que agafin consciencia de que no estan sols al bosc.

Per la seva banda, des del Cos d’Agents Rurals afirmen que aquest ha estat un cas aïllat als boscos de La Segarra i creuen que hi va haver una negligència tan del caçador com del boletaire, i es que si un havia de respectar la normativa de caça, que no permet disparar a un blanc no visible, l’altre tenia la obligació de portar l’animal lligat o controlat.

Amb la denuncia del boletaire sobre la taula, es procedirà a la inspecció de la documentació i armament del caçador per determinar la responsabilitat de les dues parts afectades. A La Segarra el 95% de les zones forestals són vedats de caça tot i que amb en els últims anys aquesta activitat ha perdut força degut a la disminució d'espècies com la perdiu.

Albert Morales