L’ACA subvenciona la Segarra amb prop d’un milió i mig d’euros

06/06/2018

Gran part del pressupost anirà destinat a la connexió de la planta potabilitzadora de Ratera al Canal Segarra-Garrigues

L’Agència Catalana de l’Aigua atorgarà més de cinc milions d’euros d’ajuts per millorar les xarxes d’abastament supramunicipal arreu del país. D’aquests cinc milions, un i mig aniran al Consell Comarcal de la Segarra i es distribuiran en cinc actuacions de millora en la xarxa de subministrament, el Sistema d’Informació Geogràfica, el bombat d’aigua de Les Oluges a Ferran i, amb més de 813.000€ d’inversió, la planta potabilitzadora de Ratera.

Aquesta concessió d’un milió i mig d’euros de l’ACA significa el 80% del finançament de les actuacions que s’han d’executar a la comarca, i és que a dia d’avui, la Segarra és la zona geogràfica de Catalunya on més cara es paga l’aigua en alta, fruit del gran desplegament en infraestructures per fer subministrar tots els municipis.

Amb aquests ajuts, el Consell Comarcal de la Segarra és el segon màxim beneficiat del país per darrere del Consell Comarcal d’Osona. Altres organismes subvencionats per l’ACA a la província de Lleida han estat el Consell Comarcal de l’Urgell, la Mancomunitat d’Aigües del Solsonès i la Mancomunitat Intermunicipal Mollerussa – Palau Anglesola.

Albert Morales