L’Ajuntament de Sant Ramon arranja els camins de Portell i Viver

13/06/2017

L’Ajuntament de Sant Ramon arranja els camins d’accés a Portell i Viver (nuclis del municipi a Sant Ramon). Concretament, són camins d’accés a les granges on el transport dels camions amb pinso pels animals era de molt difícil accés.

Davant el fet que el Govern de l’Estat va augmentar el valor cadastral de les construccions agrícoles i ramaderes va donar com a conseqüència l’augment de l’IB, sent els ramaders i pagesos els perjudicats l’Ajuntament ha retornat aquest tributs facilitant els accessos a les granges.

L’obra la portat a terme l’empresa Marsol i el cost total de l’obra és de 6.690 euros, del quals 4,190 euros s’han finançat amb un ajut de la Diputació de Lleida. Amb total s’han arranjat 5,5 quilometres.

L’Ajuntament manifesta que segons es tingui consignació pressupostària s’aniran arranjant els camins de la resta del municipi. 

En una altra línia de coses, l’Ajuntament de Sant Ramon ha adquirit un terreny privat per un cost de 5.000 euros a Viver conjuntament amb l’Associació de Veïns. La compra ha estat fàcil arran de la bona entesa amb el propietari del terreny. L’Associació de veïns hi aporta 2.000 euros i l’Ajuntament 3.000 euros.

El motiu de la compra del terreny és per poder habilitar un nou camí d’accés més pràctic, ja que actualment aquest camí  és dificultós a l’accés de maquinaria agrícola que accedeix a les granges i terrenys dels pagesos. Ara amb la compra del terreny l’accés es millorarà i podran passar tràilers i maquinaria agrícola.

L’inici de les obres es preveuen al 2018. El representant de Viver, Jordi Duran, agraeix la compra i l’esforç pressupostari que fa l’Ajuntament. Per la seva part, l’Ajuntament veu molt positiva la compra d’aquest terreny perquè és una mostra d’augment del patrimoni al municipi de Sant Ramon.  Les dimensions totals del terreny són de 1.648 m2.

Consell Comarcal Segarra