Les pluges impedeixen iniciar la campanya de la sembra

21/11/2018

En l’ultim mes la Segarra ha enregistrat prop de 180 litres per metre quadrat i a dia d’avui només s’ha pogut sembrar un 10% de la superfície conreable

Els episodis de pluges dels últims mesos que han afectat Catalunya, estan dificultant els treballs de sembra dels cultius de secà. En condicions normals, aquesta activitat hauria començat a mitjans del mes d’octubre, però enguany només s’ha pogut sembrar un 10% de la superfície conreable, fet que afectarà al creixement dels cultius. En les útimes quatre setmanes a La Segarra les precipitacions han deixat 180 litres per metre quadrat i només varietats més primerenques com la colza podran seguir el seu cicle de creixement habitual.

D
es d’Unió de Pagesos asseguren que aquesta és una situació totalmet excepcional i que mai s’havia arribat a mitjans de novembre sense iniciar la campanya de sembra. Malgrat que l’aigua sigui un bé a les zones de secar, la situació actual tampoc és beneficiosa pel sector agrari.

La situació als camps de la La Segarra, és la mateixa que arreu de la Catalunya central. Pel que fa a les zones de regadiu, les principals afectacions de les últimes pluges han recaigut en la collita del panís.

Marc Mora