Les pomes de muntanya de Sanaüja arriben als 40.000 kg de collita

30/08/2018

Tot i la bona evolució del projecte i haver triplicat les xifres de la passada temporada, les pomes d’enguany s’hauran de destinar íntegrament a suc

El projecte pilot de plantació de pomes de muntanya, desenvolupat a Sanaüja per la pagesa Maria Casoliva i la cooperativa comercialitzadora Fruits de Ponent tanca el seu quart any d’existència amb gairebé 40.000 quilos de collita, una xifra que tot i triplicar el volum de la passada campanya, s’haurà de destinar íntegrament a suc. Dos mesos d’intenses pluges a finals d’aquesta primavera ha estat el causant de l’aparició d’un fong en els fruits; tot i així els resultats són satisfactoris ja que el projecte avança en termes de qualitat i quantitat.

Aquesta és l’única plantació de pomes a la Segarra i de les poques desenvolupades en territori de muntanya. Els resultats, però, són notablement superiors als de la plana de Lleida i es que la comarca compta amb un clima idoni on el contrast de temperatura és clau en la textura i dolçor d’aquesta fruita.

La prova pilot de pomes de muntanya a la Segarra compta amb, gairebé, una hectàrea i mitja d’extensió, i de cara al proper hivern s’ampliarà la zona de conreu a tres hectàrees més que seran tractades ecològicament. Des de Fruits de Ponent aposten per aquest conreu i busquen més zones de muntanya per fer-hi plantacions de pomes.

Albert Morales