Pagesos de la Segarra celebren la diada de Sant Isidre

15/05/2018

Els treballadors del primer sector fan balanç del moment pel que passa l’agricultura i la ramaderia del país i estudien com els hi afectaria una suposada independència de Catalunya

Pagesos d’arreu de la Segarra s’han congregat a Cervera en la diada de Sant Isidre, patró de la pagesia. Un dels actes de la jornada ha estat la plantada de tractors i posterior marxa pels carrers de la ciutat on hi han pres part una seixantena d’aquest vehicles, alguns participant al concurs de carrosses engalanades. Des de Unió de Pagesos s’ha fet balanç del moment pel que passa aquest sector que, malgrat comptar amb un any de bones collites, segueix veient-se afectat pels preus baixos del mercat.

En un dels moments més convulsos de la història de Catalunya, molts pagesos han mostrar el seu suport per seguir amb el procés independentista, una fita que els treballadors del primer sector porten estudiant i valorant des de fa mesos per saber com els afectaria en cas que s’acabés materialitzant.

Els actes matinals a Cervera s’han completat amb un esmorzar popular, un repic de campanes i una missa a l'església de Santa Maria, i a la tarda, una jornada tècnica sobre sindicalisme agrari a Catalunya a la Sala Francesc Buireu.

Albert Morales