Primera Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra

19/03/2018

La Jornada ha pretès contribuir a difondre i incentivar els estudis sobre el medi natural de la Segarra per tal de conèixer-la més i millor

El cap de setmana del 17 i 18 de març ha tingut lloc la Primera Jornada sobre el Medi Natural de la Segarra, en la qual han participat prop d’un centenar de persones d’arreu de Catalunya, entre les ponències que tingueren lloc al Castell de Concabella el dissabte i la sortida de camp del diumenge.

Hi ha participat prop d’un centenar de persones. És la primera vegada que s’ha organitzat un acte d’aquesta mena, amb un total de 17 ponències d’experts en matèries de temes tan variats com flora, fauna, paisatge, clima, geologia, paleontologia, aigua, geografia, agronomia, biodiversitat i ecologia de la Segarra. Així doncs, un variat recorregut que iniciat amb la conferència inaugural sobre el paisatge de la Segarra, a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona Ramon Vallejo. En les ponències també s’ha comptat amb l’exposició de recents treballs de recerca realitzats per estudiants dels instituts de Cervera i Guissona.

La sortida de camp ha recorregut diversos paratges de gran interès natural que trobem a Sant Pere dels Arquells, Timor i Pomar. Els assistents han pogut avaluar l’estat de recuperació de la zona de Pomar que l’estiu de 2016 es va incendiar, visitar les pedreres de Sant Pere, i conèixer vegetació característica de la zona de Timor. Tot plegat gaudint del paisatge en tot el seu esplendor que ofereix la Segarra aquesta època de l’any.

La Jornada ha pretès contribuir a difondre i incentivar els estudis sobre el medi natural de la Segarra per tal de conèixer-la més i millor. Ha estat organitzada pel Centre d’Estudis Segarrencs, la secció de Ciències del Centre Municipal de Cultura de Cervera, el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra i l’Associació Espai Llobregós. A banda de l’organització, diverses entitats i institucions hi han col·laborat. Entre les educatives, hi ha contribuït els 3 Instituts de batxillerat de la comarca, el Centre de Recursos Pedagògics i l’ICE de la Universitat de Barcelona; i entre les administracions, l’Ajuntament de Plans de Sió, el Castell de Concabella, el Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera, a més a més de l’Institut Ramon Muntaner i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (Leader Cat Central).

La Jornada ha estat organitzada pel Centre d’Estudis Segarrencs, per membres de la secció de Ciències del CMC de Cervera, per l’Associació Espai Llobregós i pel Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra. A banda de l’organització, diverses entitats i institucions hi han col·laborat. Entre les educatives, hi ha contribuït els 3 Instituts de batxillerat de la comarca, el Centre de Recursos Pedagògics i l’ICE de la Universitat de Barcelona; i entre les administracions, l’Ajuntament de Plans de Sió, el Castell de Concabella, el Consell Comarcal de la Segarra i la Paeria de Cervera, a més a més de l’Institut Ramon Muntaner i el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central (Leader Cat Central).

Infolleida