Prohibit encendre foc en terreny forestal fins el 15 d’octubre

20/03/2018

Aquesta mesura del Departament d’Agricultura te com a objectiu la prevenció d’incendis durant les estacions de primavera i estiu. Al 2018 ja se’n han produït una quarantena

Des del 15 de març i fins el 15 d’octubre queda prohibit encendre qualsevol tipus de foc en zona forestal. Així ho va anunciar el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, com a mesura per prevenir incendis durant les estacions de primavera i estiu. La normativa regula que en terrenys forestals, estiguin o no poblats d’espècies arbòries, i en els 500 metres annexos a aquestes zones, no es pot dur a terme cap acció que pugi desencadenar un incendi, ja siguin barbacoes, llençar objectes encesos, cremar restes vegetals o llençar artefactes pirotècnics.

Si què es podran dur a terme algunes d’aquestes accions dins de les àrees recreatives, d’acampada i en parcel·les d’urbanitzacions un cop s’hagi demanat l’autorització al Departament d’Agricultura. Seguint aquest procediment també es podran dur a terme tasques agrícoles i de jardineria en marges pròxims a zones forestals.

Durant l’estiu de 2017 la província de Lleida va patir un total de 47 incendis que van calcinar 336 hectàrees i, des de l’inici del 2018, a Catalunya, ja se’n han produït una quarantena que han cremat 39 hectàrees forestals.

Albert Morales