Sanaüja reparteix més de 200 cubells en l’inici de la recollida porta a porta

20/02/2019

Un dels altres canvis substancials també és la incorporació de les indústries de la comarca al porta a porta

Tenint en compte que Sanaüja té una població censada de 340 habitatges, gairebé el 70% van venir a recollir el cubell en el marc de la implementació del porta a porta a aquest municipi. Des del Consell Comarcal, es va habilitar tot el cap de setmana, un punt informatiu pon a mesura que anaven venint els veïns se’ls hi donava tot el quit per la recollida selectiva. A més, el mateix dissabte es va fer una xerrada al vespre per a tots els veïns i veïnes que tinguessin dubtes i, a on es va projectar un video explicatiu de com aniria la recollida a Sanaüja. Més de 20 persones van assistir a la xerrada projectada per la tècnica de residus del Consell Comarcal, Jordina Fontanet.

Posteriorment, dilluns es va realitzar la recollida de tots els contenidors que hi havia al poble, d’informar els comerços i es va acabar de muntar l’àrea d’emergència on sempre es disposaran de contenidors per emergències com bé diu la paraula, situada davant de les piscines dels pobles. I ahir al vespre, dimarts, es va iniciar la recollida porta a porta on els operaris van recollir a prop de 30 cubells, la recollida es va iniciar el dia de rebuig que és la fracció que menys es genera i així es podia observar si la població ho feia correctament. La valoració va ser molt bona perquè els cubells estaven correctament.

Tal com explica el conseller comarcal de residus, Josep Maria Calderó, durant uns dies es donarà un temps perquè els veïns s’hi acostumin i des del Consell Comarcal es facilitarà a l’Ajuntament tota la informació que es necessiti, com també, els cubells que no es van poder repartir. Com també, s’ha pensat tornar a fer un punt informatiu per repartir cubells més endavant tenint en compte que a Sanaüja hi ha moltes cases de segona residència.

A més, aquests dies des del Consell Comarcal s’han fet diferents sessions informatives dels imminents canvis que hi haurà en la recollida. S’han fet sessions a Guissona, Torà i Sant Guim Freixenet, municipis que ja fan el porta a porta. En aquests municipis, com també Cervera que fa el sistema el canvi més substancial és la incorporació d’un dia més de recollida, ara en endavant el cartró-paper es recollirà el dimarts, augmentant així dos dies per als envasos. Aquests canvis s’iniciaran el mes de març a Cervera mentre que Torà, Sant Guim i Guissona ja han començat, com també a Cervera s’incorporarà el cubell amb xip. I s’implantarà el porta a porta a Sant Ramon al març.

Un dels altres canvis substancials també és la incorporació de les indústries de la comarca al porta a porta que també ja s’està portant a terme. I, més endavant cap al segons semestre de l’any s’iniciaria als pobles de menys de 250 habitants el compostatge comunitari i el rebuig amb cubells als penjadors.

D’aquesta manera a la Segarra ja hi ha 6 municipis que el 2019 tindran el porta a porta, fet que ajudarà assolir al 2020 l’índex de reciclatge del 60% que demana l’Agència de Residus fent front així a la no penalització.

Infolleida