Sanaüja celebra la festa de Sant Antoni

17/01/2018

Els principals actes d’aquesta jornada han estat els tradicionals tres tombs a la vila, la benedicció dels animals i l’entrega d’una "Stolpersteine"

Com cada 17 de gener, Sanaüja ha celebrat la festa de Sant Antoni, un dels principals esdeveniments que acull la vila al llarg de l’any. L’acte central de la celebració han estat els tres tombs que cinc cavalls, muntats per veïns de Sanaüja, han fet pel centre del poble. Prèviament aquests animals, juntament amb altres mascotes dels assistents als actes de Sant Antoni, han estat beneïts per part de les autoritats religioses.

Els actes però, s’han iniciat amb la celebració d’una missa a l’església del poble i la posterior entrega d’una stopersteine a l’alcalde Josep Condal per part de membres del Fòrum Espitllera. Les stolpersteine són unes llambordes que homenatgen aquells qui van ser deportats en camps de concentració o d’extermini alemanys, un d’ells, Salvador Grau veí de Sanaüja.

Els actes de la celebració de Sant Antoni s’han completat amb el repartiment de coca i figues, i una gimcana per als cavallers que han fet possible els tres tombs.

 

 

 

Albert Morales