Sant Ramon celebra la Festa Major de La Manresana

07/08/2019

Els veïns, familiars i gent dels barris propers del municipi, van poder gaudir dels actes que el veïnat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Ramon, van organitzar per aquest motiu

Al migdia, repic de campanes al campanar de l’Església de Sant Jaume de La Manresana, seguit de l’ofici de la Missa de Festa Major, presidida pel P. Francisco Marin i altres membres de la Comunitat Mercedària de Sant Ramon, amb l’acompanyament musical de la Coral Sant Ramon, que com ja és tradicional va oferir un repertori d’obres del seu repertori, donant solemnitat a l’acte a més d’un to festiu.

A la sortida, els organitzadors van obsequiar als assistents amb la tradicional coca beneïda durant la missa, remullada amb porrons de cava, mistela i refrescos. Enguany també es van oferir uns ramets d’herbes aromàtiques del bosc, a fi i efecte de recaptar fons per a la millora de la teulada de l’església.

Al cap vespre, els veïns de La Manresana, amb familiars i amics de la resta de barris del municipi i també de contrades veïnes, van fer cap al parc de la Plaça de la Bassa, per escoltar el grup d’havaneres Els Pescadors de l’Escala, precedit per la salutació del Sr. Aleix Bochaca, alcalde de Sant Ramon i tot seguit començar a gaudir del seu extens repertori i qualitat, donant el toc festiu d’una Festa Major.

Com en anys anteriors, els assistents van poder adquirir entrepans i begudes i gelat que es van servir durant la mitja part de la cantada als més de 400 assistents a la festa.

La vetllada musical i festiva, es va desenvolupar fins passades les 10 de la nit, podent gaudir del magnífic repertori que va oferir el grup dels Pescadors de l’Escala, amb cançons tant simpàtiques com El Canó de Palamós i una gran varietat d’havaneres sense faltar La Bella Lola, en la que tothom va fer voleiar els mocadors blancs.

El comiat el van fer amb la tradicional havanera El Meu Avi, corejada per la gran majoria de gent en les seves tornades, per rematar l’acte amb una versió coral del Cant de la Senyera, fet que va fer posar dempeus a tot el públic assistent.

Infolleida