Unió de Pagesos reivindica una millora dels serveis bàsics a les zones rurals

23/03/2019

Unes pensions dignes i evitar el despoblament de les zones rurals han estat altres reivindicacions de la tercera assemblea del sector social de la Pagesia Gran

El Sindicat Unió de Pagesos de Catalunya ha celebrat la seva 3a assemblea del sector social de la Pagesia Gran a Cervera. Dues de les grans reivindicacions han sigut unes pensions dignes i afrontar el problema del despoblament de les zones rurals.

Actualment les pensions dels pagesos jubilats no arriben als 700 euros, i reivindiquen que pugin fins al salari mínim interprofessional. Per altra banda des del Sindicat també es reclamen uns serveis mínims en les zones rurals, com accés a caixers automàtics o a la sanitat.

Finalment també s'ha recordat que el sector de la pagesia és molt actiu, i que després de la jubilació molts pagesos encara segueixen treballant amb menor intensitat.

L'acte, ha omplert la sala Paranimf amb més de 200 assistents i ha acabat al migdia amb una cloenda a càrrec de Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos.
Jaume Mercadé