10 anys de Margeners culminats en una diada històrica

10/09/2017

A la diada hi van assistir els Castellers de Lleida i els Castellers de cornellà, padrins dels Margeners de Guissona

La plaça major es va omplir de gom a gom per acollir la diada castellera de Guissona, el dia que els Margeners celebraven els seus 10 anys com a colla castellera. A la cita no hi van faltar les dues colles que van apadrinar els de la Segarra el dia de la seva creació, els castells de Cornellà i els castells de Lleida. Amb la celebració dels 10 anys i la diada d’aquest cap de setmana, on van aixecar un 4 de 7, un 3 de 7 i un 5 de 6, els Margeners han aconseguit consolidar-se com a colla castellera. 

Per la seva banda, els padrins dels guissonencs van acabar la jornada molt satisfets de les seves actuacions i contents d’haver tornat a la Segarra, 10 anys després de la fundació dels margeners. Els castells de Lleida van aixecat un 4 de 8, un 4 de 7 amb agulla i un 5 de 7. Els de Cornellà un 5 de 6, un 3 de 7 i un 4 de 6 amb pilar. 

La diada va acabar amb un castell on hi van prendre part les tres colles i amb una foto de grup als peus de l’Església. Per celebrar els seus 10 anys, els Margeners han fet una exposició al seu local que es pot visitar fins a finals de setembre, els dies d’assaig.

Albert Morales