Aigua, foc i rècord d’assistència a l’Aquelarre de Cervera

26/08/2018

La gran festa de foc i música de les Terres de Ponent va comptar amb més públic que mai, va cremar 380kg de pólvora i va oferir actuacions de gran espectacularitat

La universitat de Cervera reconvertida en la ciutat mitològica de l’Atlàntida, abatuda per Atenes i amb la música en directe de la companyia Elèctrica Dharma va inaugurar la 41ena edició de l’Aquelarre de Cervera. Un Aquelarre que enguany arribava amb la complicada missió de compaginar el foc amb l’aigua i que va fer-ho possible amb un ampli ventall d’elements marítims i estructures que recreaven animals de les profunditats oceàniques.

El foc i la música, principals protagonistes de la festa, no van decebre als 35.000 espectadors congregats a la capital de la Segarra. Cinc espais musicals amb actuacions de fins a més de deu formacions i 380 quilos de pólvora cremats pels Diables Carranquers de Cervera, el Ball de Diables de les Roquetes del Garraf i la Colla de Diables Voramar del Serrallo de Tarragona van ser algunes de les xifres de la gran nit de foc de les Terres de Ponent.

L’espai de Cal Racó va acollir, novament, el segon i el tercer acte de la Festa on es va escenificar la guerra entre atenencs i atlàntics abans de que el mascle cabró condemnés a totes dues civilitzacions al fons del mar. Amb la música de l’Elèctrica Dharma present en tots els espectacles es va arribar al moment més esperat pel públic, l’Escorreguda del Mascle Cabró, a la que va succeir el Foqueral, el principal lluïment de foc de la Festa.

Albert Morales