Arrenca el Festival Internacional de Música de Cervera

23/07/2018

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell va donar el tret de sortida al certamen, que s’allargarà fins diumenge vinent i oferirà un total de 14 concerts

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida va donar el tret de sortida, com ja és tradició, al Festival Internacional de Música de Cervera, el plat fort de la Càtedra Emili Pujol que es celebrarà a la capital de la Segarra fins el 29 de juliol. El concert inaugural, que oferí audicions d’autors tant diversos com Bizet, Sibelius o Toldrà, va tenir com a novetat destacada, la participació d’alumnes del Conservatori de Cervera a través del projecte «Taller d’Orquestra» que promou la Càtedra per brindar una primera oportunitat professional als joves músics cerverins.

Durant la 38ena edició de la Càtedra Cervera Emili Pujol es duran a terme un total de 14 concerts en diferents emplaçaments de la ciutat, 6 dels quals s’emmarcaran en el Festival Internacional i 8 en el Vila Closa, el cicle de concerts de petit format d’aquest certamen. Els curs de música on hi prenen part més de 200 alumnes i la Fira de Lutiers complementaran aquesta setmana cultural de referència de les terres de Lleida.

Una audició del Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i el Concert de Les Mademoicelli al Paranimf de d'Universitat seran les dues pròximes cites del Festival Internacional de Música que esperen repetir l’èxit del concert inaugural d’aquest diumenge.

Albert Morales