Bona actuació dels Margeners a la Festa Major de Cervera

26/09/2018

Amb força camises a plaça, els Margeners van obrir rondes de castells i ho van fer amb un 3d7

Després de la gran actuació per la festa major de Guissona dos caps de setmana abans, on els Margeners van recuperar els castells de set, els de la Segarra es desplaçaven el diumenge passat a Cervera, en motiu de la festa major de la ciutat, amb l’objectiu de continuar descarregant castells de set. A plaça els acompanyaven els Salats de Súria i els Picapolls de la Gavarresa.

Tot i ser la primera actuació de la tardor, a plaça hi feia molta calor però per sort els castellers van poder alçar totes les seves estructures a l’ombra que provocava el bell edifici del casal, així com la resta de cases de la plaça santa Anna de la capital segarrenca.

Per donar la benvinguda al gran públic assistent, les tres colles van realitzar pilars de quatre pisos, sent el dels Margeners aixecat per sota i on l’enxaneta duia la bandera amb el lema “Llibertat presos polític” reclamant la colla marro una mica de coherència a la justícia espanyola.

Amb força camises a plaça, els Margeners van obrir rondes de castells i ho van fer amb un 3d7, castell molt treballat a tronc, però que van demostrar una vegada més que quan són gent als assajos, la feina es demostra a plaça i el van aconseguir descarregar. En segona ronda tocava el torn al 4d7, castell que els de la camisa marró li tenen molt respecte, ja que sempre se’ls ha complicat, i potser aquest dubte va fer que el castell no anés amunt fins al segon peu. El 4d7 va anar pujant força bé fins l’aleta, moment el qual es va començar a desquadrar en quasi tots els pisos del tronc i es va acabar treballant com de costum, però una vegada més, l’assaig dut a terme durant el darrer mes es va demostrar descarregant-lo amb ofici. Per acabar la ronda de castells, els amfitrions van escollir un castell amb agulla, el 4d6a, que sense cap problema el van poder descarregar.

Els picapolls van arribar a Cervera amb poques camises i van fer una actuació de mínims, alçant el 3d6 en primera ronda, el 4d6 en segona, després d’haver-lo desmuntat en el primer intent, i finalitzant amb un 3d6a.

Pel que fa a la tercera colla convidada, els Salats de Súria, tot i que no eren massa camises més que els seus veïns del Bages, van poder descarregar un 2d6, 3d6 i 3d6a sense cap problema i amb molta eficàcia, demostrant que els castells de sis se’ls queden petits.

En ronda de pilars, i com les dues anteriors actuacions, els Margeners van alçar un pilar de 5, aquest és molt pesat i que tot i que s’acaba d’estrenar, obre un horitzó de possibilitats amb un bon assaig al darrera. Picapolls i Salats van acabar amb un pd4 cada colla. Per tancar l’actuació els de color terra mullada van alçar dos pd4 demostrant el gran potencial que tenen de l’estructura, tenint un pd5 i varietat de pd4.

Amb aquesta actuació els Margeners tanquen un mes de setembre, on la campanya que van engegar un mes abans, #7embre, ha funcionat perfectament i en les 3 actuacions del mes han alçat castells de 7 o estrenat estructures. La propera actuació dels marrons serà el dia 6 d’octubre per la festa major d’Artés, on ja serà el compte enrere per veure com acabaran la temporada.

Picapolls de la Gavarresa: pd4, 3d6, id4d6, 4d6, 3d6a i pd4 Salats de Súria: pd4, 2d6, 3d6, 3d6a i pd4 Margeners de Guissona: pd4ps, 3d7, 4d7, 4d6a, pd5 i 2 pd4

Ajuntament Guissona