Cervera aborda la demolició de dos cases per fer una rotonda

19/08/2022

La previsió és que les obres comencin al setembre i que estigui enllestida durant el primer trimestre del 2023

La Paeria de Cervera adjudicarà aquest mes la demolició de les dos cases a l’encreuament de l’avinguda Catalunya i el carrer Victòria per fer una gran rotonda al centre urbà que permetrà la retirada dels actuals semàfors. Segons va explicar l’alcalde, Joan Santacana, les obres començaran al setembre i es prolongaran dos mesos. L’actuació ha de permetre definir una gran glorieta en aquest accés que comunica les principals vies d’entrada a la població amb el centre històric.

Aquesta primera actuació suposarà una inversió d’uns 120.000 euros. La segona fase del projecte, que està previst que comenci durant aquest mateix any, consistirà en la construcció de la rotonda que està pressupostada en uns 700.000 euros i es preveu que finalitzi durant el primer trimestre del 2023. L’actuació obligarà a una reordenació provisional del trànsit a la zona, segons va avançar Santacana.

El projecte està finançat amb el PUOS de la Generalitat amb 240.000 euros i contempla substituir els actuals semàfors de l’encreuament entre l’avinguda Catalunya i el carrer Victòria per la nova rotonda. En aquest punt conflueixen les vies principals d’accés des de Tàrrega, Agramunt i Guissona, la qual cosa acostuma a provocar congestió de vehicles en hores punta. 

La primera proposta de remodelació de la zona la va plantejar Joan Vall-daura el 2009, que a més d’una rotonda en aquest punt incloïa soterrar les vies del tren.

X. S.