Cervera acull del 18 al 21 de juliol la segona edició del MMEU

09/07/2019

Amb microaccions artístiques en espais singulars, com la de la pianista Clara Peya, guardonada recentment amb el Premi Nacional de Cultura, una mostra de cinema etnogràfic, recitals poètics, espectacles de titelles i art urbà

Després que el passat mes de març tingués lloc a Cervera ‘Sota Teulada’, la primera part del MMEU (Moments Màgics Espais Únics), entre el 18 i el 21 de juliol, els carrers de la capital de la Segarra acolliran la segona part de la iniciativa, batejada com a ‘Cel Obert’, que servirà com aparador d’accions artístiques de petit format i poca durada. El projecte proposa nou activitats diferents en set ubicacions, com l’església de Sant Domènec, el Fossar de Santa Maria, el campanar de la plaça Major, el Celler dels Encants del Llibre, la Casa Solsona, la Casa Museu Duran i Sanpere i l’Avinguda Duran i Sanpere. Durant aquests quatre dies, a Cervera es veuran les actuacions de Ferran Palau, el concert de la pianista Clara Peya (recentment guardonada amb un Premi Nacional de Cultura), un concert de campanes a la plaça Major o una Mostra de Cinema Etnogràfic, entre altres. Les entrades de la segona part del ‘MMEU’ ja es troben a la venda.

Un mural de gran format participatiu a Cervera
Com a prèvia al MMEU, l’artista argentí Nicolás Romero crearà, a partir del 15 de juliol, un mural de gran format a l’avinguda de Duran i Sanpere. Caracteritzat per un estil surrealista que beu del ‘collage’, Romero pintarà l’obra a través de les converses amb els veïns de Cervera, els passejos per la ciutat o les suggerències dels usuaris d’Instagram, que poden fer les seves propostes d’amb quina imatge representarien la cultura a Cervera. Aquestes s’han de penjar amb l’etiqueta #muralevercervera i l’artista les incorporarà durant el seu procés creatiu.

Música heterodoxa
Les actuacions del MMEU s’iniciaran el dijous 18 de juliol a les 20 hores amb el concert de Clara Peya i Vic Moliner a l’església de Sant Domènec. La pianista i compositora i el baixista i productor proposen un viatge musical inclassificable, amb composicions que van de l’electrònica al rap i la paraula recitada. Peya és una de les creadores més originals de l’escena musical espanyola dels darrers temps. Bascula entre el jazz, el pop i l’electrònica, sempre mantenint el piano com a centre de gravetat.

Cinema etnogràfic
El Museu de Cervera participa novament en la Mostra de Cinema Etnogràfic amb la voluntat de donar a conèixer el material audiovisual i els autors vinculats estretament al territori. La mostra combina documentals amb una selecció de curtmetratges del festival Lo Cercacurts. Aquest festival va portar a terme projeccions per la Segarra al llarg de deu edicions. Ara, es recull un compendi dels millors en unes projeccions especials que es faran a la terrassa de la Casa Duran Sanpere de Cervera.

Pop melancòlic
Una altra activitat de dijous és la doble actuació de Ferran Palau a la terrassa de la Casa Solsona. El compositor i guitarrista presentarà ‘Blanc’, el tercer disc de la seva carrera en solitari. Pop metafísic amb un treball que ha estat de nou enregistrat i produït pel mateix Palau, juntament amb el ja habitual Jordi Matas (Seward). Cançons del millor pop melancòlic cantat en català, entre elles autèntiques troballes com ‘Serà un abisme’ del que va ser el compositor del grup Anímic.

Un viatge musical
El Celler dels Encants del Llibre acollirà dijous 18 de juliol a les 21.30 hores l’espectacle ‘Mezzos. Cançons i sensacions’, un  viatge musical de terres nòrdiques cap a terres més meridionals, on es recorren diferents països i cultures per copsar una vinculació entre el clima i la música En l’obra, la música s’acompanya amb imatges evocadores per ampliar els estímuls sensorials. 

Espectacle familiar de titelles
Hathi, l’elefant protagonista de l’espectacle itinerant del Centre de Titelles de Lleida, arriba a Cervera el dissabte 20 de juliol a les 12 hores. Es tracta d’una obra familiar que recorrerà els carrers de la ciutat i que captivarà grans i petits amb la majestuositat física i voluminosa d’aquest animal, acompanyat de la música hindú.

Concert de campanes
En record als tocs que es feien antigament al campanar de Santa Maria de Cervera perquè els veïns s’assabentessin de les notícies, el Concert de Campanes tornarà a rememorar aquest acte el dissabte 20 i el diumenge 21 de juliol.

Recital poètic
El poeta Josep Pedrals, caracteritzat pel seu vers agradable i àcid, recitarà amb to irònic poesies en les quals juga amb el llenguatge i es riu de la sensibilitat amb afecte. Pedrals farà un doble recital els dies 20 i 21 de juliol.

Concert secret 
Un concert secret a l'Avinguda Duran i Sanpere servirà per inaugurar el mural de Nicolás Romero (‘Ever’), que durant cinc dies haurà creat l’artista argentí. Serà un concert a la fresca, gratuït, commemoratiu i festiu per donar la benvinguda a l’obra de gran format.
Infolleida