Cervera acull un intercanvi de corals infantils

14/03/2018

Durant tot el cap de setmana, les tres formacions corals van compartir moltes estones d’assaig de repertori comú, així com diversos moments de lleure, entre aquests el sopar conjunt a la casa de l’Agrupació Cora

El passat cap de setmana del 10 i 11 de març, la Coral Infantil Nova Cervera va esdevenir l’entitat amfitriona de la segona part de l’intercanvi coral amb els infants i joves cantaires dels grups de Mitjans i Grans de les corals infantils de la ciutat de Barcelona Gymúsic i Petits Martinencs. Es tractava, doncs, del retorn d’una primera coneixença ja iniciada el curs passat, en motiu de la celebració al Palau Sant Jordi de la capital catalana de la 50a Trobada General del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), activitat que va permetre que els cantaires cerverins fossin acollits a les cases de les famílies de les dues corals infantils barcelonines.

En el món coral, quan es parla d’”intercanvi” es fa referència sobretot a la fantàstica experiència vivencial que suposa per als infants i els joves el fet de passar tot un cap de setmana coneixent cantaires d’altres corals, submergint-se al nucli de les seves famílies, aprenent altres maneres de fer, viure, pensar, menjar etc. i sobretot gaudint dels valors humans que transcendeixen a través del cant coral conjunt, que té la gran magnitud de formar els infants i joves tant a nivell musical com emocional per al dia de demà.

Durant tot el cap de setmana a Cervera, les tres formacions corals van compartir moltes estones d’assaig de repertori comú, així com diversos moments de lleure, entre els que destacà el sopar conjunt a la casa de l’Agrupació Coral el vespre de dissabte, en el qual cada família cerverina va portar menjar per poder compartir tots plegats. També, el diumenge al matí, es va dur a terme un gran joc de descoberta de la ciutat, amb l’objectiu que tots i totes  els cantaires poguessin passar una molt bona estona de convivència i a la vegada conèixer una mica més la nostra història i el nostre patrimoni.

El moment més màgic, però, va ser el concert de cloenda, que va tenir lloc el mateix diumenge a la tarda al Paranimf de la Universitat, en el qual van compartir escenari totes tres corals infantils amb repertori molt divers, amb cançons tant catalanes com d’arreu del món, on destacà especialment la darrera intervenció del grup de Grans de la Coral Infantil Nova Cervera amb el “Duetto Buffo di due Gatti” (Comic Duet for Two Cats), de Gioachino Rossini. El concert va finalitzar amb la cançó sorpresa que enguany es durà a terme a totes les trobades del SCIC, el cànon “La Primavera” de Ph. Hayes (amb adaptació de Maria Martorell), on els cantaires van posar-se enmig del nombrós públic assistent, per poder-la cantar juntament amb els seus pares i familiars.

Una foto de grup a la plaça Universitat de Cervera mentre es cantava “L’hora dels Adéus”, va posar punt i final a un cap de setmana fantàstic, emotiu i intens, que de ben segur perdurarà durant molts anys en el record de tots i totes les cantaires.
Coral Infantil Nova Cervera