Cervera aplega una quinzena de lutiers

27/07/2017

La capital de la Segarra celebra així la XIV Fira de Lutiers, en el marc de la Càtedra Emili Pujol

Un total de 15 lutiers s’han donat cita aquest dimecres a Cervera en la XIV edició de la Fira de Lutiers, celebrada en el marc de la Càtedra Emili Pujol, i considerada una de les cites més importants d’aquest àmbit a Europa del Sud.

Si un instrument ha acaparat més mirades durant la fira, aquest ha estat una guitarra del mestre lutier Antonio Torres, el qual va introduir grans millores en els mètodes de construcció d’aquest instrument. A més, el públic assistent al Paranimf de la Universitat ha tingut l’oportunitat d’escoltar aquesta guitarra  amb prop  de 200 anys d’història de la ma del guitarrista Carles Trepat.

Durant el transcurs de la fira, els lutiers participants han valorat molt positivament l’oportunitat de poder mostrar el seu treball.

 

Els alumnes participants a la càtedra també han considerat la fira com una excel·lent ocasió per poder veure tot tipus d’instruments.

En el marc de la càtedra, la qual es divideix en el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers, també té lloc el Vila-Closa, un festival que ofereix diversos concerts per tota la ciutat de Cervera.

Francesc García