Cervera canta Les Completes amb la presència del Bisbe Novell

06/02/2018

La Festa Major va arribar al seu punt àlgid amb Les Completes. Abans d’entrar, salutació cordial entre Royes i Novell, persona "no grata" a Cervera

El Bisbe de Solsona no es va voler perdre l’acte central de la Festa Major de Cervera, Les Completes, malgrat ser nombrat persona «no grata» a la ciutat al maig de l’any passat. Tot i no estar invitat a formar part del seguici, Novell si que va rebre la salutació cordial de Ramon Royes i el va invitar a entrar junts a la Parròquia. Un cop dins, les dues autoritats van mantenir les distàncies situant-se en bancs diferents. Davant d’ells prop de 200 músics interpretant la 177ena edició de Les Completes, uns cants religiosos de caràcter litúrgic que el cerverí Xavier Puig porta dirigint des del 1997.

Els tres solistes van acaparar bona part del protagonisme, enguany amb l’estrena del Baix Marc Pujol, acompanyat de Sandra Rosset com a Soprano i David Garrabé com a Tenor; papers amb molt pes que van arribar al seu punt àlgid en moments com "Sicuit Moises" o "Ut omnis qui credit”.

L’ Àguila, la peça més solemne i representativa del Bestiari de Cervera va cloure l’actuació amb el seu tradicional ball damunt el presbiteri de l’Església de Santa Maria.

Albert Morales