Cervera celebra el Dia Internacional dels Arxius

09/06/2017

Un taller de fabricació de tintes i el lliurament del fons documental de la Coral Infantil Nova Cervera, han estat els actes que s’han dut a terme a l’Arxiu Comarcal de la Segarra

En motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal de la Segarra ha dut a terme un taller de fabricació de tintes on els inscrits han pogut conèixer les diferents tintes que hi ha hagut al llarg dels anys, quin és el seu procés de fabricació i quina és la manera correcta per emprar-les. El taller l’ha impartit la restauradora Núria Vila i hi han participat 16 persones. 

Tot i que el Dia Internacional dels Arxius és el 9 de juny, a mitjans de setmana ja es va dur a terme una activitat: el lliurament del fons documental de la Coral Infantil Nova Cervera, que compta amb més de 4.000 fotografies i més de 3.000 documents, recopilats durant els prop de 50 anys de la institució. 

L’arxiu comarcal de la Segarra, guarda alguns dels documents més importants de la història de Catalunya, com el Pergamí de l’Acta de l’Acord de 1359, l’embrió de l’actual Generalitat, el Llibre dels Privilegis o els Fins Medievals de la Paeria.

Albert Morales