Cervera consolida amb èxit la festa de Carnaval

19/03/2019

La Rua de la tarda estava formada per deu comparses i la participació de més de 500 persones

Cervera va celebrar una lluïda festa de Carnaval, dissabte 16 de març, amb una participació que augmenta cada any: més de 500 persones disfressades a la Rua de la tarda i més de 700 al ball de la nit.

El format de la festa, impulsat per la Regidoria de Festes, està compost pel Carnaval del Comerç, al matí; la Rua de comparses, a la tarda; i el Ball de Disfresses, a la nit.

El Rei Carnestoltes, caracteritzat per Alea Teatre, va visitar les botigues de la ciutat, on es va fotografiar amb els comerciants i els aparadors decorats. El Carnaval del Comerç, organitzat per la Paeria i l’Associació de Comerciants de Cervera, va celebrar la tercera edició, amb la participació de set establiments (Bernauherbes, Diferent, Gomà, Perruqueria la Clenxa, Quiosc Papers i més, Pastisseria Sangrà i Sònia Moda). El premi al millor comerç decorat va ser per a Bernau Herbes.

La Rua de la tarda estava formada per deu comparses (set de categoria infantil, una de juvenil i tres d’adults) i totes les persones que es van disfressar a títol individual, una participació de més de 500 persones. L’animació de la rua va anar a càrrec d’AleaTeatre, amb una carrossa del Rei Carnestoltes construïda pel taller La Gàrgola, i els grups de percussió Band Tokades i Bombollers de Cervera. La festa va acabar als patis de la Universitat, amb animació, xocolatada i el lliurament de premis.

Comparses infantils:

1r premi: “Aquasavines”, de l’AMPA de l’escola Les Savines, per la seva total dedicació i originalitat

2n premi: “Arquebooks”, de l’AMPA de l’escola Josep Arques, pel seu entusiasme i per transmetre un missatge d’alegria i cultura.

3r premi: “Riostoltes”, de l’AMPA de l’escola Àngel Guimerà de Tàrrega, pel seu gran esforç i l’originalitat en la posada en escena.

Millor comparsa juvenil: “Els Futbolers”, per la seva valentia i per haver mantingut aquesta jove categoria.

Millor comparsa d’adults: “Del cel a l’infern”, per una dedicació total en la construcció del vestuari, atrezzo i posada en escena.

Premi al millor lluïment: “Les crispetes del Balmes”, de l’AMPA de l’escola Jaume Balmes, per ser el lluïment més divertit i complet.

La resta de les comparses participants van ser: “The happiers”, “Muts i a la gàbia”, “Pop Corn” i “Carakets Team”. Totes les comparses van rebre un obsequi, gentilesa de Chocolat Box de Cervera.

A la nit, la festa es va traslladar al pavelló polivalent, on va tenir lloc el Ball i Concurs de Disfresses. La festa fou un èxit, amb la participació de més de 700 persones, un públic majoritàriament jove. Hi va haver molt bon ambient, bona música i va transcórrer sense cap incident. Cal destacar l’espectacularitat de la decoració de la barra, gestionada pels Bombollers de Cervera. Al concurs es van inscriure nou comparses, i els guanyadors van ser: “Carnavaleros” (millor disfressa individual) i “Front Republicà” (millor comparsa).

Infolleida