Cervera dedica la Fira de Lutiers al violoncel

25/07/2018

La quinzena edició de la Fira compta amb la presència de 16 tallers de luteria on, per primera vegada hi prenen part instruments de vent metall

En el marc de la Càtedra Emili Pujol, Cervera ha acollit la quinzena fira de Lutiers, un certamen únic a l’Estat Espanyol que enguany s’ha dedicat al violoncel. El gran atractiu de la jornada matinal ha estat una audició a càrrec de Laurentiu Sbarcea, que ha fet sonar un violoncel datat del 1694 construït per Giovanni Grancino.

La Fira compta amb l’assistència d’uns vint lutiers, vinguts d’arreu d’Europa, que ofereixen 16 tallers de luteria on s’hi exposen guitarres, arquetes i instruments de vent fusta i vent metall, aquests últims sent el primer cop que prenen part de la Fira.

La Fira de Lutiers de Cervera té com a objectiu fonamental ser un punt de trobada entre mestres lutiers i professionals del sector per analitzar els seus treballs i conèixer els nous productes del mercat. Durant aquesta jornada no s’han aturat les classes magistrals del curs de música de la Càtedra, que s’imparteixen al llarg de tota la setmana i on hi prenen part més de 210 alumnes.

Albert Morales