Cervera inaugura l’exposició «Verdaguer Segrestat»

02/06/2018

La mostra es presenta amb l’objectiu d’entendre quin paper se li va atorgar a aquest poeta català durant la dictadura. Visitable fins el 12 d’agost

El museu de Cervera ha inaugurat l’exposició «Verdaguer Segrestat. La Utilització del mite durant el Franquisme», una mostra promoguda des del Museu Verdaguer de Folgueroles per entendre quin paper se li va atorgar a aquest poeta català durant la dictadura. I es què, malgrat haver mort cent anys abans, el regim franquista va mitificar a Mossèn Cinto com una persona clerical, conservadora i patriota amb el clar objectiu de vincular a un referent de la cultura catalana amb el govern franquista.

L’exposició abraça el període que va de la Segona República a l’inici de la Transició i s’escenifica a traves d’elements gràfics com són articles periodístics, imatges i correspondència que es complementen amb un audiovisual on hi apareixen els homenatges que es feien durant la república a Verdaguer i la gran operació que Franco va dur a Folgueroles per vincular-se amb l’escriptor català.

Amb tot aquest escenari entorn a la vida de Cinto Verdaguer s’obren una infinitat de preguntes entorn a la seva persona i genera un debat sobre quina imatge tindríem d’ell si no hagés estat utilitzat durant el règim dictatorial.

Albert Morales