Cervera posa en valor el "Col·leccionisme Privat"

26/11/2018

Aquesta ha estat la temàtica de la "Jornada de Cultura Viva" d’enguany, una iniciativa per posar en valor les recerques etnològiques del territori

El Museu de Cervera ha celebrat una nova Jornada de Cultura Viva, una iniciativa per tractar les recerques etnològiques de les terres de Lleida, que enguany s’ha dedicat a l’estudi del Col·leccionisme Privat; una temàtica que pretén, no només documentar algunes de les col·leccions del territori, sinó també conèixer qui s’amaga darrere d’elles. I es que malgrat que amb els anys, l’art del col·leccionisme s’hagi vist, en part, eclipsat per les noves tecnologies segueix sent una de les millors vies per conèixer la història i la vida de cada territori.

La Jornada de Cultura Viva a Cervera ha comptat amb una primera xerrada de l’antropòloga social i cultural Marta Farré, qui ha presentat el seu estudi anomenat Col·leccionistes a l’Oblit, i una posterior taula d’experiències on hi han participat quatre col·leccionistes privats d’àmbits ben diversos.

Les Jornades de Cultura Viva van néixer al 2008 amb la col·laboració de l’Observatori Etnològic de Catalunya, el Museu de Cervera, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu i el Museu Comarcal de l’Urgell.

Albert Morales