Cervera ret homenatge a Toni Nadal amb una exposició al Museu

26/02/2018

"Al mal temps, bona cara. Meteorologia i clima de la Segarra" recorda la figura del meteoròleg cerverí i compta amb diversos elements vinculats a la ciència del clima

El Museu de Cervera va inaugurar l’exposició "Al mal temps, bona cara. Meteorologia i clima de la Segarra", una mostra que, més enllà de l’anàlisi i explicació del clima segarrenc, es presentava com un homenatge al meteoròleg cerverí Toni Nadal, desaparegut ara fa sis anys. En aquest sentit, l’Associació Catalana d’Observadors Meteorològics, va presentar un bust del cerverí, afegint-se així a la col·lecció de busts dedicats a personalitats relacionades amb la meteorologia.

A l’acte inaugural no va faltar-hi Tomàs Molina, amic i company de Toni Nadal i qui va voler ressaltar la passió del cerverí per la geografia i el clima de la seva terra, així com la gran tasca realitzada al llarg de la seva vida professional.

L’exposició "Al mal temps, bona cara" inclou la ja mencionada col·lecció de bustos, fotografies de diferents fenòmens meteorològics, aparells utilitzats per conèixer l'atmosfera, i una secció dedicada exclusivament al clima de la Segarra. La mostra es pot visitar fins el 6 de maig.

 

Albert Morales