Cervera s’adhereix al programa “Apropa Cultura”

19/06/2018

Iniciativa que permet gaudir de descomptes en els espectacles programats a la ciutat

La Paeria de Cervera s'ha adherit al programa "Apropa Cultura", iniciativa que pretén afavorir l’assistència de col·lectius vulnerables a les activitats culturals i fomentar la seva participació. A la capital de la Segarra, el programa s’adreça a les persones usuàries de les entitats socials del municipi. 

Una de les mesures previstes és oferir descomptes en el preu de les entrades dels espectacles programats als equipaments culturals de la ciutat, com el Gran Teatre de la Passió, l’Auditori Municipal i el Paranimf de la Universitat. A més, podran accedir als avantatges dels més de 90 teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d’arreu de Catalunya que formen part de la xarxa Apropa Cultura.

La Paeria de Cervera també possibilitarà l’accés de les persones amb cadira de rodes als equipaments i disposarà places d’aparcament reservades.

Per fomentar la seva participació en activitats culturals, s’organitzen activitats adaptades a les necessitats de cada grup, com per exemple “Un matí d’orquestra a les Terres de Lleida”. Es tracta d’una iniciativa d’Apropa Cultura i l’Orquestra Julià Carbonell que consisteix en tallers de música, liderats per un musicoterapeuta, i audicions musicals.

Aquesta activitat es vadur a terme el dimecres 13 de juny a l’Auditori Municipal, amb la participació d’usuaris del Centre ocupacional l’Espígol i el Centre de dia Josep Valls, que van rebre lliçons de musicoteràpia a càrrec de músics de l’Orquestra Julià Carbonell.

Apropa Cultura
La iniciativa va néixer el 2006 per fer més socials els equipaments culturals del país. Té el suport econòmic i de difusió de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social La Caixa i la Fundació MRW. A més, per garantir la sostenibilitat del projecte, els equipaments adherits hi participen amb una quota de manteniment anual.

Infolleida