Cervera segueix amb els preparatius de l’Aquelarre 2020, però podria posposar-lo o fer-ne una edició especial

21/04/2020

La Junta de Govern Local de la Paeria de Cervera, en una reunió celebrada de manera telemàtica, va acordar seguir de moment amb els preparatius de la celebració de l’Aquelarre 2020, previst encara per als dies 28, 29 i 30 d’agost, per si finalment es relaxen les mesures de confinament per l’alerta sanitària i es pot acabar celebrant. Així, entre altres mesures, aquests dies s’ha aprovat el plec de clàusules per a la concessió de llicències temporals d’ocupació de la via pública per les barres de la festa de l’Aquelarre de Cervera 2020.

Segons ha exposat el paer en cap, Ramon Augé, “estem molt pendents de com s’anirà duent a terme el desconfinament progressiu de la població i, tot i ser conscients de la possibilitat que l’hàgim d’acabar ajornant, també tenim en compte les dificultats econòmiques que pateixen i patiran aquests pròxims mesos diversos autònoms, empreses i comerços de Cervera, i que aquesta celebració genera més d’un milió d’euros d’impacte econòmic a la ciutat. Per tant, per nosaltres la salut dels cerverins i les cerverines serà sempre el primer, però mentre els especialistes no ho descartin, nosaltres hem de seguir amb els preparatius, especialment tots els quals no impliquen comprometre despeses i aquells que ens puguin servir igualment, encara que hàgim d’acabar posposant la festa del foc, la música i les bruixes de Ponent, considerat l’esdeveniment cultural i social més gran de l’any a la ciutat de Cervera”.  

Una altra possibilitat que es té en compte per part de tot el Consistori de la Paeria és fer una versió molt diferent a la que ens tenim acostumats a la capital de la Segarra, a causa de les recomanacions sanitàries.  

Altres actuacions
D’altra banda, aquests dies, la Junta de Govern Local de la Paeria s’ha anat reunint de forma telemàtica cada dimarts. Avui mateix 21 d’abril, es durà a terme una altra sessió. Entre els temes que s’han tractat, l’Equip de Govern cerverí ha acordat mesures d’estalvi econòmic de diferents partides que ara estan aturades, com el manteniment de les instal·lacions esportives municipals, per a poder destinar més recursos a combatre els efectes de la Covid-19, tant en l’àmbit sanitari com en el de les repercussions socials.

Finalment, entre altres assumptes habituals com l’aprovació de factures, de llicències urbanístiques i de canvi d’usos d’habitatges, els responsables municipals també han donat llum verda a la certificació 4 i última del projecte d’adequació de l’espai annex a la via fèrria del passeig de l’Estació com a aparcament.

En aquest sentit, l’actuació ha permès disposar de places d’aparcament situades molt a prop del centre comercial de Cervera. L’obra ha tingut una durada de 6 mesos i un cost de 122.113 € IVA inclòs, dels quals es preveu pagar 101.000€ amb la subvenció demanada a la Diputació pel Pla d’inversions locals 2019. Hi ha la previsió que en poques setmanes la Diputació atorgui la subvenció i faci la bestreta del 75%, alhora que també liquidi el 75% dels 206.000€ del Pla d’inversions 2017, que es va destinar a la instal·lació fotovoltaica de la zona esportiva.

InfoLleida