Cervera viatja al Barroc en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

14/10/2019

Divendres es va inaugurar l'aplicatiu 'A peu de museu', l'exposició 'Artesans del Barroc' i l'espectacle 'Trou de Ver'.

La Margarida és l'esclava d'en Menarguens, i és l'encarregada de guiar els visitants per la Cervera medieval. La Regina és qui explica el passat jueu de la capital de la Segarra i la Ignàsia Brach, coneguda com la Nasa Tabaco, és la veu de la Cervera Barroca. Són les tres protagonistes de l'aplicació 'A peu de Museu'. Un projecte impulsat pel Museu Comarcal de Cervera que ofereix als visitants tres rutes diferents per la ciutat explicades amb veu de dona.

Amb la presentació d'aquesta aplicació s'ha donat el tret de sortida a la 28a edició de les Jornades Europees de Patrimoni. Cervera, com a Capital de la Cultura Catalana ha estat l'encarregada d'inaugurar-les aquest passat divendres. No ha estat, però l'únic acte organitzat en el marc d'aquestes jornades. S'ha inaugurat també l'exposició Artesans del Barroc. Un recull de peces, majoritàriament provinents del mateix museu comarcal, amb el que es vol mostrar l'esplendor d'una Catalunya Barroca que ha arribat desdibuixada per les pèrdues patrimonials sofertes al llarg de la història. I, al mateix edifici de la Universitat però al Paranimf s'ha estrenat l'espectacle 'Trou de Ver' (o 'Forat de Cuc' en català). Un maridatge entre la música barroca i l'electrònica.

A les terres de Lleida una vintena de municipis han participat en aquestes jornades d'àmbit europeu. En total han organitzat una trentena d'activitats per descobrir i gaudir del patrimoni.
Joan Cama