Concert- conferència i tast d’Isabel Esain en el marc del Festival Espurnes Barroques a Vergós Guerrejat.

20/05/2019

Espurnes Barroques va ser un experiment “científic-musical”

La solista viola de gamba, Isabel Esain, va oferir un concert en el marc del Festival Espurnes Barroques que acull la població de Vergós Guerrejat a Estaràs. La violinista Esain és també bioquímica i com a científica va oferir un concert a doble dimensió; musical i ciència.

 

No són gaires les persones capaces de compaginar una carrera científica en centres de recerca primer nivell amb el món de la interpretació musical. La joventut, segurament hi ajuda. Però també el talent i la capacitat de treball. La jove violagambista i bioquímica Isabel Esain (que acaba de quedar finalista al Concurso Permanente de Juventudes Musicales de España i desenvolupa projectes propis d’investigació a Harvard i a Cambridge), va oferir un concert-conferència on, viola de gamba en mà, va parlar de la matemàtica, la física i la química en un llenguatge planer i plaent, integrant música i ciència.

 

El concert va començar i acabar amb les obres de Marin Marais. El concert va ser una resposta a la sinergia per entendre com s’ho fa el cervell per interpretar els sons de la música i saber quin efecte li produeixen.

 

És per aquest motiu que el concert Espurnes Barroques va ser un experiment “científic-musical” que va omplir l’església de Vergós Guerrejat de gom a gom sent una experiència positiva per a tots els assistents.

 

Per acabar, es va brindar amb els vins d’integració social com els de l’Olivera, maridats amb els formatges de Lluc de Veciana.

De cara a la tardor, s’organitzarà un visita explicació per tal d’explicar el retaule pintat de l’església. Espurnes Barroques és un festival que uneix música i experiències al territori barroc.

Des de la Segarra, Vergós Guerrejat (Estaràs) és una població que hi col·labora activament.



Fotografia: Ramón Armengol

Infolleida