‘Dos Rams de Flors’, la primera exposició postconfinament que aterra a Cervera

26/06/2020

El Museu Comarcal de Cervera dona continuïtat a la mostra de memòria històrica sobre l’estada de les Brigades Internacionals a la Segarra i a l’Urgell durant la Guerra Civil

El Museu Comarcal de Cervera acull la primera exposició temporal després del confinament. Amb el títol ‘Dos rams de flors’, la mostra plasma l’estada de les Brigades Internacionals a l’Urgell i la Segarra el maig de l’any 1938. La iniciativa, per part d’Òmnium Cultural, està basada en material provinent de la 15a Brigada Internacional Abraham Lincoln i el paper que aquests van tenir durant la Guerra Civil espanyola en el seu pas per les dues comarques.

Tot i que en aquesta ocasió les mesures de seguretat sanitàries actuals no van permetre un acte oficial d’inauguració, la mostra ja ha rebut una trentena de visites des del 19 de juny.  L’exposició, que és itinerant i es va haver de reprogramar a causa de la crisi sanitària, ara compta amb un espai propi dins del museu de Cervera en la seva primera parada a la Segarra.

La previsió és que tant l’exposició com el documental passin per diferents municipis tant de la Segarra com de l’Urgell. En el cas de Cervera, la mostra es podrà veure fins al 15 de juliol.

 

Noèlia Burgos