El Museu de Cervera acull l’exposició "Sota Censura"

23/10/2018

Es tracta d’una mostra sobre la lluita social, política i literària de Manuel de Pedrolo, on es dona a conèixer també la censura que va patir aquest autor

El Museu de Cervera acull l’exposició «Sota Censura» un repàs a la trajectòria de Manuel de Pedrolo encarat, no des de la seva vessant literària, sinó a la lluita social i política de l’autor Segarrenc. La mostra expositiva es centra també en la censura que va rebre l’obra de l’autor, i es que Pedrolo és, a dia d’avui, l’escriptor de la literatura catalana amb més publicacions suspeses ja sigui per la supressió d’algunes parts de les seves publicacions o el segrest d’algunes de les seves obres literàries.

L’exposició segueix un ordre temàtic on es parla dels grans blocs de protesta de Pedrolo, passant per la lluita social, política i obrera, l’alliberament nacional, la llibertat sexual i de la dona i també la seva lluita literària, tot plegat acompanyat amb textos explicatius, fotografies, audioguies i manifestos amb signatures d’intel·lectuals de l’època.

La mostra «Sota Censura» es va inaugurar en el marc de Cervera Vila del Llibre i es pot visitar al Museu de Cervera fins el 20 de gener de 2019.

Albert Morales