El Museu de Cervera es prepara per dos dies d’intensa activitat

17/05/2018

Divendres dia 18 es celebra el Dia Internacional dels Museus i, dissabte, la Nit dels Museus; dues jornades que a Cervera s’escenificaran a través de l’exposició de diversos projectes educatius a la Casa Duran i Sanpere

Últims preparatius a la Casa-Museu Duran i Sanpere de Cervera per acollir dos dies d’activitat i de molt moviment en motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus, que es celebrarà divendres 18 de maig, i de la Nit dels Museus, dissabte dia 19. Enguany aquestes jornades giraran al voltant d’un projecte educatiu on hi han participat tres centres de secundària i tres de primària de la Segarra i la Universitat i el Centre Penitenciari de Lleida. Sota el lema «El Museu és una escola», les parets de la Casa inauguraran el dia 18 l’exposició dels diversos projectes dels participants, establint tots un diàleg amb l’edifici de la capital de la Segarra i fent referència, també, a l’obra de l’artista Joan Pere Massana.

El projecte «El Museu és una escola» es complementarà amb les visites guiades que els propis artistes d’aquestes creacions faran durant la Nit dels Museus de dissabte i que permetran donar a conèixer tot el procés creatiu i l'essència de les obres; entre aquestes, «El Cel és blau?» de l’escola Sant Gil de Torà i la UDL o «Ets un Card» del Centre Penitenciari i l’aula de pedagogia de Lleida.

Durant la celebració de la Nit dels Museus a Cervera, hi participaran també els alumnes de l’Escola de Música i el Conservatori de Cervera oferint música en directe. L’exposició estarà oberta al públic fins a mitjans de juny.

Albert Morales